Museumtuin

De tuin van het museum is een oase van rust. Een ideale plek om tussen het bezoek aan de tentoonstellingen even te genieten van de natuur. Onderwerpen die in de tentoonstelling zijn verwerkt komen deels terug in de tuin.
(tekst gaat verder onder de foto’s)

Muziektuin

In de klankentuin komen de twee collecties bij elkaar. De planten met muziek in hun namen, groeien naast het pad in de vorm van een G sleutel. De wind kan er muziek maken via de windgong en bezoekers maken muziek op het carillon door op de staptegels te springen of de klankstenen aan te slaan.

Voor speciale activiteiten is er een Oranjerie en een theatertuin aanwezig. Bovendien zijn er dan speurtochten voor kinderen door de tuin.

Duurzaam

De recycle tuin is een mooi voorbeeld hoe afval duurzaam in je tuin verwerkt kan worden. Er groeien speciale planten op. Ook insecten vinden er een huis. Midden in dit duurzame paradijs staat een insectenmuur waar solitaire bijen nestgelegenheid vinden voor hun broed.  Er zijn honderden soorten in ons land met allemaal hun specifieke eisen. Deze bijen steken niet dus sta hier gerust even stil.

Eetbare tuin

In de kruidentuin ruik je de geuren van de verschillende kruiden en ontdek je de gebruiksmogelijkheden. Fruitbomen en vergeten groenten sieren een volgend deel van de tuin.

Levende tuin

Loop door de rotstuin met rotsplanten en een veentuin met typische veenplanten als veenbes, arnica, veenmos en zelfs orchideeen. Dwars door de hele tuin loopt een sloot met kikkers en waterplanten.

De vleermuiskelder biedt een onderkomen en winterverblijf aan vooral grootoorvleermuizen, voor egels zijn achter in het bos rommelplekjes waar ze zich kunnen verschuilen.

De hele tuin is insectvriendelijk en vogelrijk.