Primair onderwijs

Museum Klok & Peel heeft veel te bieden voor schoolgroepen. De kant en klare programma’s voor alle groepen in het PO zijn uitdagend en leerzaam voor de leerlingen. De onderwerpen in het museum sluiten goed aan bij Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie. De onderwijsprogramma’s leveren een positieve bijdrage aan de taalontwikkeling en dragen bij aan 21-ste eeuw vaardigheden.

Laat uw leerlingen kennismaken met een laagdrempelig museum.
De collectie klok met de boeiende wereld van klokken, de klok die het ritme van het leven beheerste tot vlak na WO II. Te zien zijn: het ontstaan en de functie van een klok in vroeger tijden en in diverse culturen, de techniek van het maken en luiden, de klank, de muziek van een beiaard en hun plaats in de huidige tijd.
De collectie De Peel spreekt tot de verbeelding. De bijzondere geschiedenis van ‘De Peel’, vroeger een groot moerasgebied met hoogveen, de planten en dieren die daarbij horen en de spannende verhalen. Het ontstaan van de turf, die afgegraven is voor brandstof en turfstrooisel. De geologie van de Peel met de restanten van fossielen van miljoenen jaren geleden en de ontwikkeling van het gebied in de verschillende geologische tijdvakken tot nu.

Aanbod PO
Maak in het deelmenu een keuze uit het actuele aanbod. Dit menu is zichtbaar aan de linkerzijde van deze pagina. Bij gebruik van een smartphone wordt het deelmenu zichtbaar door naar de bovenzijde van de pagina te scrollen en op ‘onderwijs’ te tikken.
Heb je speciale wensen? Neem dan contact met ons op voor een programma op maat. Hier kun je ook terecht voor reserveringen: info@museumklokenpeel.nl

Museumschatjes
De voucher van Museumschatjes kan hier besteed worden.
Elk jaar in mei kan de school voor de klassen 5/6/7/8 het programma Museum schatjes aanvragen bij Erfgoed Brabant. Kijk op de site voor de voorwaarden. https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/lesmateriaal/museumschatjes