Veelgestelde vragen

 

Moet mijn museumbezoek reserveren?

In lijn met de huidige RIVM-maatregelen moet je jouw museumbezoek reserveren. Om te reserveren kun je deze link gebruiken.

Waar stap ik uit als ik met de bus kom?

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat in Asten. Als u met het openbaar vervoer komt, neem dan vanaf het station Helmond of station Eindhoven bus 320 (Eindhoven – Helmond of Helmond – Eindhoven) en stap uit bij de halte “Heesakkerweg”. Via het pad links naast de garage (toegankelijk voor voetgangers) loopt u in ongeveer 7 minuten rechtdoor naar het museum (u steekt de Beatrixlaan over).

Is het museum kindervriendelijk?

Bij de balie zijn diverse speurtochten voor verschillende leeftijdscategorieën te verkrijgen. Voor kleine kinderen die nog niet kunnen lezen is een placemat-speurtocht beschikbaar.
In Museum Klok & Peel kunnen kinderen ook de klok luiden en met toezicht op een beiaard spelen. In de Museumtuin zijn diverse ontdek- en speelplekken.

Zijn er rondleiders die de klokken kunnen demonstreren?

Ja, er zijn altijd rondleiders of suppoosten aanwezig die u de klokken en beiaarden kunnen demonstreren.

Mag de hond mee naar binnen?

Nee, Museum Klok & Peel laat geen honden toe, met uitzondering van hulp-honden.

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Museum Klok & Peel heeft enige rolstoelen en rollators die u telefonisch kunt reserveren.
Ook stelt het museum (gratis) lichte museumstoeltjes beschikbaar

Minder validen

Het museum is zeer toegankelijk. Zo is het museum geheel gelijkvloers, is er veel beweegruimte in het museum en de facilitaire ruimtes, zijn er twee ruime invalidentoiletten en is zelfs de tuin grotendeels te bekijken via verharde paden. Er zijn uiteraard ook enkele mindervaliden parkeerplaatsen. Organisaties zoals de Zonnebloem weten ons al jaren te vinden.

Rolstoelvriendelijk

Het museum is rolstoelvriendelijk. Ook zijn er rolstoelen te leen. Vraag er naar bij de balie van het museum.
Museum Klok & Peel ontving in 2014 bij de ANWB-Museumcheck de hoogste score voor gastvrijheid, met een hoge score voor toegankelijkheid. Alleen bij het openen van sommige deuren is een handje hulp nodig. Ook met een scootmobiel kunt u het museum bezoeken.

Is een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht ook mogelijk?

Voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht, aan de overkant van het museum, is het wenselijk dat u van tevoren reserveert.

Is het museum rookvrij?

Per 1 mei 2022 is Museum Klok & Peel een rookvrij museum. Wat houdt dit precies in? We vragen je om niet te roken op de hele museumlocatie. We sluiten ons daarmee aan bij vele andere (toeristische) bestemmingen in Nederland zoals o.a. attractieparken en dierentuinen waar deze regel al geldt.