Veelgestelde vragen

Waar stap ik uit als ik met de bus kom?

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat in Asten. Als je met het openbaar vervoer komt, neem dan vanaf het station Helmond of station Eindhoven bus 320 (Eindhoven – Helmond of v.v.) en stap uit bij de halte “Heesakkerweg”. Via het pad links naast de garage (toegankelijk voor voetgangers) loop je in ongeveer 7 minuten rechtdoor naar het museum (je steekt de Beatrixlaan over).

Is het museum kindvriendelijk?

Bij de balie zijn diverse speurtochten voor verschillende leeftijdscategorieën te verkrijgen. Voor kleine kinderen die nog niet kunnen lezen is een placemat-speurtocht beschikbaar.
In Museum Klok & Peel kunnen kinderen ook de klok luiden en met toezicht op een beiaard spelen. In de Museumtuin zijn diverse ontdek- en speelplekken.
De laatste jaren beoordeelden de jeugdige Museuminspecteurs van museumkids.nl ons als ‘kidsproof’ en beloonden ons museum steevast met scores boven de 8.
Het museum is geheel gelijkvloers, zodat kinder- en wandelwagens mee kunnen. Er is gelegenheid om baby’s en peuters te verschonen.

Zijn er rondleiders die de klokken kunnen demonstreren?

Ja, er zijn altijd rondleiders of suppoosten aanwezig die je de klokken en beiaarden kunnen demonstreren.

Mag de hond mee naar binnen?

Nee, Museum Klok & Peel laat geen honden toe, met uitzondering van hulp-honden.

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Museum Klok & Peel heeft enige rolstoelen en rollators die je telefonisch kunt reserveren.
Ook stelt het museum (gratis) lichte museumstoeltjes beschikbaar

Is het museum toegankelijk met rolstoel of scootmobiel?

Het museum is zeer toegankelijk. Zo is het museum geheel gelijkvloers, is er veel beweegruimte in het museum en de facilitaire ruimtes, zijn er twee ruime invalidentoiletten en is zelfs de tuin grotendeels te bekijken via verharde paden. Er zijn uiteraard ook enkele mindervaliden parkeerplaatsen. Organisaties zoals de Zonnebloem weten ons al jaren te vinden.

Is een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht ook mogelijk?

Voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht, aan de overkant van het museum, is het wenselijk tevoren te reserveren.

Mag je roken in het museum?

Per 1 mei 2022 is Museum Klok & Peel een rookvrij museum. Wat houdt dit precies in? We vragen je om niet te roken op de hele museumlocatie incl. terras en tuin. We sluiten ons daarmee aan bij vele andere (toeristische) bestemmingen in Nederland zoals o.a. attractieparken en dierentuinen waar deze regel al geldt.