Over Museum Klok & Peel

Een compleet dagje uit voor jong én oud, en eigenlijk gewoon twee musea voor de prijs van één. Bij ons leer je namelijk niet alleen alles over klokken, maar ook over de rijke natuurhistorie van de Peelregio. Maak een reis langs klokken van over de hele wereld, luid zelf een klok, of bespeel een beiaard of carillon. Maar je kunt hier net zo goed oog in oog komen te staan met een mammoet, een spreekwoordelijke duik nemen in de oerzee, of heerlijk ronddwalen in de museumtuin…
1.     Unieke klokkencollectie
2.     Bekroond als ‘Kidsproof’
3.     ANWB’s ‘Leuke Uitje van Brabant’
4.     Ontdek alles over de natuur- en cultuurhistorie van de Peel
5.     Twee musea voor de prijs van één

Doen

Bekijk onze unieke en bijzondere collecties met een uitgebreide, meertalige audiotour. Al vertellen onze rondleiders ook graag alles over onze luidklokken en carillons: de grootste collectie ter wereld. Ontdek hoe een geschiedenis van miljoenen jaren inzichtelijk wordt gemaakt, en stel je voor hoe op deze plek ooit een oerzee bestond (compleet met knipogende walvis!).

Speciaal voor

Het museum is ideaal voor families en gezinnen die op zoek zijn naar een gezellige dag. Tijdens schoolvakanties organiseren we extra activiteiten en spelletjes voor kinderen. De gezellige Pompoendagen in de herfstvakantie worden altijd zeer druk bezocht.
Doordat alles in ons museum gelijkvloers is, is het gehele museum – inclusief tuin – wandelwagen-, rolstoel- én rollatorvriendelijk. Je kunt zelfs een rollator of rolstoel lenen.

Reviews

Doe-tocht

Kinderen beleven ons museum geheel op hun eigen manier met een Doe-tocht. Onder toezicht van een suppoost mogen ze ook zelf achter een beiaard plaatsnemen en hun kunsten vertonen. En wat dacht je van een spannende speurtocht door het museum, of een officiële Museumkids-inspecteur worden? Collega-inspecteurs bekroonden ons in 2023 wederom als ‘Kidsproof’ museum!