Toegankelijkheid en route

Openbaar vervoer

Museum Klok & Peel ligt aan de Ostaderstraat in Asten. Als je met het openbaar vervoer komt, neem dan vanaf het station Helmond of station Eindhoven bus 320 (Eindhoven – Helmond of v.v.) en stap uit bij de halte “Heesakkerweg”. Via het pad links naast de garage (toegankelijk voor voetgangers) loopt je in ongeveer 7 minuten rechtdoor naar het museum (je steekt de Beatrixlaan over).

Gratis parkeren

Je kunt naast Museum Klok & Peel (gratis) parkeren. Volg de borden die naar de parkeerplaats leiden. Er zijn laadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.

Met de fiets

Bij de fietsenstalling naast de ingang van Museum Klok & Peel bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Fietsroutes

Vanaf Museum Klok & Peel starten diverse routes. Zowel te voet als per auto, fiets of zelfs te paard een goed beginpunt van een verkenning van De Peel. Bij de receptie van het museum zijn verschillende routes verkrijgbaar. Museum Klok & Peel ligt aan Knooppunt 81.

Kluisjes beschikbaar

Bij de garderobe zijn kluisjes beschikbaar.

WiFi

Museum Klok & Peel beschikt over gratis WiFi. Vraag bij de receptie om de toegangscode.

Minder validen

Het museum is zeer toegankelijk. Zo is het museum geheel gelijkvloers, is er veel beweegruimte in het museum en de facilitaire ruimtes, zijn er twee ruime invalidentoiletten en is zelfs de tuin grotendeels te bekijken via verharde paden. Er zijn uiteraard ook enkele mindervaliden parkeerplaatsen. Organisaties zoals de Zonnebloem weten ons al jaren te vinden.

Rolstoelvriendelijk

Het museum is rolstoelvriendelijk. Ook zijn er rolstoelen te leen die telefonisch gereserveerd kunnen worden.
Museum Klok & Peel ontving in 2014 bij de ANWB-Museumcheck de hoogste score voor gastvrijheid, met een hoge score voor toegankelijkheid. Alleen bij het openen van sommige deuren is een handje hulp nodig. Ook met een scootmobiel kunt u het museum bezoeken.

Baby-proof

Ook met een gezin met baby’s en peuters is het museum goed toegankelijk. Alle ruiten zijn ook met kinderen- of wandelwagen te bezichtigen. Er is ook een verschoningsmogelijkheid voor baby’s en peuters.

VVV

Museum Klok & Peel bevindt zich op 1 km van het VVV kantoor. Je kunt gratis en zonder parkeerschijf parkeren bij het museum.