De experts achter Heavy Metal

Maak kennis met de makers van het erfgoedproject Heavy Metal, hoor de klokken luiden:

Jessie Burgmans
Jessie is conservator Peel en hoofd afdeling Educatie van Museum Klok & Peel.

Rainer Schütte
Rainer is conservator Klok van Museum Klok & Peel.

Drs. Annie van Galen-Derks
Annie is vrijwilliger Educatie binnen Museum Klok & Peel. Ze was veertig jaar lerarenopleider op de Fontys Hogeschool Kind en Educatie te ’s-Hertogenbosch, afdeling Pabo.

Wouter Bierings
Wouter is leerkracht van groep 6/7/8 aan basisschool de Horizon in Asten.  Hij is één van de medebedenkers van dit erfgoedproject. Hij heeft suggesties gegeven en de pilotlessen getest met zijn leerlingen.

Nel Peters
Nel is vrijwilliger binnen Museum Klok & Peel. Zij heeft als coördinator en leerkracht gewerkt in het fulltime onderwijs voor hoogbegaafde kinderen (Leo- onderwijs) in Deurne.

Gerry Haitjema
Gerry is vrijwilliger Educatie binnen Museum Klok & Peel. Zij heeft als kleuterleidster gewerkt op diverse scholen in Nederland. Zij heeft meegewerkt aan het thema voor groep 1/2.

Jennemieke Snijders
Jennemieke is conceptontwikkelaar met hart voor cultuurprojecten. Ze heeft alle lessen in de digitale vorm gegoten die Heavy Metal nu heeft.

Jacquelien Vroemen
Jacquelien is expert in erfgoedprojecten, cultuureducatie en museumeducatie. Zij heeft de thema’s samen met het team van het museum, de basisschool bedacht en de meeste lessen samengesteld.

Dr. Luc Rombouts
Luc fungeert als expert op de achtergrond. Hij is directeur van Singing Bronze Foundation, beiaardier van Tienen en Leuven en expert op het gebied van de beiaard- en luidklokkencultuur. Hij is hierop gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht in 2016.

Prof. dr. Diederik Oostdijk
Diederik fungeert als expert op de achtergrond. Hij is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam en expert in de historie van ‘The Netherlands Carillon’.

Kostenloze deelname; start Heavy Metal