Museum Klok & Peel haakt in op Dag van het Nationaal Park (dd 26 mei 2024)

Zondag 26 mei: twee gratis rondleidingen …

Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten neemt zondag 26 mei deel aan de Dag van het Nationaal Park 2024, met twee gratis rondleidingen om 13.30 en 15.30 uur . Tijdens deze rondleidingen gaat de bijzondere aandacht uit naar de gevolgen van klimaatverandering voor het beheer van Nationaal Park de Groote Peel en van het heringerichte Aa-dal zuid. De rondleidingen worden verzorgd door IVN-er Frans van den Boomen, tevens vrijwilliger bij het museum.  De rondleidingen zijn gratis, maar bezoekers betalen wel de normale entree voor het museum. Per Peel aan Zee-rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus het aantal deelnemers is gelimiteerd. Zoals bij dergelijke aanbiedingen (helaas) gebruikelijk … vol is vol!

Ook elders in de Peel vinden komend weekend activiteiten plaats in het kader van de Dag van het Nationaal Park. Met dit internationale evenement wordt jaarlijks 24 mei 1909 herdacht, de dag waarop het park Sarek in Zweeds Lapland werd uitgeroepen tot het allereerste nationale park van Europa.

De Peel staat zaterdag 25 en zondag 26 mei in het teken van het evenement. Zaterdag is er vanuit Buitencentrum De Pelen (Ospeldijk) van 8.00 uur tot 11.30 uur een workshop landschapsfotografie, verzorgd door Nando Harmsen. Reserveren noodzakelijk; kosten € 80,- per persoon, inclusief drankje na afloop.

Bij het Biologisch Station Mariapeel (Helenaveen) is het zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur Lammetjesdag bij de kudde landgeiten. Men kan er een gratis kijkje komen nemen bij  ca. 70 lammetjes. Er zijn beschuiten met muisjes en kinderen kunnen een mooie kleurplaat maken.

Vanaf Buitencentrum De Pelen kan men zondag 26 mei Nationaal Park de Groote Peel optimaal ervaren op een Beleefroute. Tussen 12.30 en 15.00 uur worden aan de balie gratis routekaarten verstrekt. Onderweg ontmoet de wandelaar gidsen die over de Peel vertellen.

Op het Peelpodium in het amfitheater bij het buitencentrum verzorgt diezelfde zondagmiddag de zeskoppige band Join in & Friends twee optredens: om 13.30 en 15.00 uur. En niet te vergeten … er zijn dus de gratis rondleidingen voor museumbezoekers in Museum Klok & Peel in Asten.

Deel op: