Project Museumschatjes

Museumschatjes; Gastlessen op school

Bij Museum Klok & Peel kun je voor jouw klas een museumbezoek boeken via het project “Museumschatjes”, een initiatief van Erfgoed Brabant. Vanwege de huidige coronamaatregelen kan een bezoek aan het museum echter niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. Je kunt er namelijk (in 2020-2021) voor kiezen om een van onderstaande gastlessen bij jou op school plaats te laten vinden. De gastlessen worden dan gegeven door een medewerker van het museum.

Geef bij de reservering aan dat het om het project Museumschatjes gaat. Je kunt dit bezoek combineren met een andere passende activiteit:

Klokken en Klanken

Een actieve les van 1,5 uur waarin de leerlingen kennis maken met klokken en de beiaard. Ze gaan ook zelf aan de slag met een geluidenpracticum.

Wolf in de Peel

De wolf is ondertussen al diverse keren gesignaleerd in de Peel. Er wordt negatief, maar ook positief op de berichten gereageerd. Leerlingen komen van alles te weten over de wolf en wat zijn komst kan/zal betekenen voor de natuur in de Peel. 1 tot 1,5 uur

Deel op: