Reis langs KLOKKEN van de wereld

ZOMERVAKANTIE-ACTIVITEIT,
van 9 juli t/m 4 september

Leef je tijdens de zomervakantie creatief uit in Museum Klok & Peel in Asten.
Ga met Tuurke op reis door de wereld van klokken en zie hoe klokken van alle werelddelen van elkaar verschillen.

Leer hoe je klokken stemt en probeer het zelf met een waterflessenorgel.

Bezoek de Peel aan Zee en sta oog in oog met een walvis of haai.
Leer hoe vleermuizen leven en speel een game waarin je als vleermuis insecten vangt

Ook voor volwassenen is er veel te zien.
Geniet van de bijzondere tentoonstelling van de compleet vernieuwde ‘Klokken van de Wereld’, met onder andere een spleettrom uit Oceanië, klokken uit Myanmar, de Maya-cultuur en Afrika. En had je al ooit van de Hamsa-bel gehoord?

Of bezoek de speciale expo ‘150 jaar Royal Eijsbouts’ en de vernieuwde luidklokkenhal.

Speel een levensgroot memory-spel met je (groot-)ouders, schilder samen met andere bezoekers aan een groot schilderij.

Luister naar spannende verhalen
om 14:45 op 12juli, 14 juli
om 11:30 op 19 juli, 26 juli, 9 augustus

Doe mee met een workshop met een klokkenspel
om 14:00 op 12 juli, 14 juli
om 10:30 op 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 23 augustus, 30 augustus

Verder is het op zonnige dagen goed toeven op het museumterras en kun je de hele zomer genieten van de prachtige tuinen van het museum.

Alles bij elkaar een leuk uitje met voor ieder wat wils!