Klok & Peel rolt de rode loper uit voor Astenaren

Een museum van en voor Astenaren. Dat wil Museum Klok & Peel graag zijn. Om eenieder duidelijk te maken dat dit geen holle frase is, gaat daar zondag 3 april letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor alle inwoners van de gemeente Asten. Zij worden uitgenodigd om die dag – de dag vóór de start van de Museumweek 2022 – gratis (na het doen van een reservering) het museum te komen bezoeken.
Het thema van de Museumweek ‘Open je Wereld’ past perfect bij het extraatje dat Museum Klok & Peel tijdens de Open Dag te bieden heeft, namelijk een sneak preview van de vernieuwde expositie ‘Klokken van de Wereld’. Astenaren krijgen niet alleen de sneak preview, maar ook hebben zij gratis entree en zijn er suppoosten aanwezig die kunnen vertellen over wat er allemaal te zien is in beide museumafdelingen. Ook kunnen bezoekers elkaar ontmoeten in de gezellige ambiance van het museumcafé.

Reserveer hieronder uw gratis ticket voor 3 april

klik op deze knop voor uw gratis ticket

Laagdrempelig
Waarom dit gratis douceurtje? Museummanager Frank van Kempen: “Onze exposities zijn in de afgelopen jaren steeds meer bij de tijd gebracht, dit willen we graag met de Astenaren delen.
Dus willen wij al heel lang graag een Open Dag houden om de inwoners van de gemeente Asten zo laagdrempelig mogelijk het Leukste uitje van Noord-Brabant te laten beleven. Er zijn rondleiders aanwezig die uitleg kunnen geven.
Bovendien is intussen ook onze hal ‘Klokken van de Wereld’ opnieuw ingericht en kunnen Astenaren daarvan een sneak preview meepikken. De vernieuwde expositie wordt daarmee geopend door alle Astenaren. Hoe bijzonder is dat? Voor kinderen staat iets lekkers klaar.

Reserveren
Hoe gastvrij het museum ook wil zijn, op zondag 3 april is het aantal plaatsen niet onuitputtelijk. Er wordt gewerkt met twee tijdsloten: in de voormiddag van 10.00 tot 13.00 uur en na de middag van 13.30 tot 17.00 uur. Gegadigden dienen vooraf te reserveren. Dit kan heel gemakkelijk via de website www.museumklokenpeel.nl/astenaren
Om te bewerkstelligen dat de Open Dag echt een feestje wordt van en voor Astenaren, moet bij het reserveren het thuisadres worden opgegeven. Iedere Astenaar mag 3 introducees meenemen, deze mogen ook van buiten de gemeente komen.