Vanwege de rauwe natuur was de Peel altijd een ondoordringbare grens tussen Brabant en Limburg en daarmee een inspirerend mysterie.

De bijzondere geschiedenis van de Peel gaat miljoenen jaren terug. Reis mee in een ontdekkingstocht langs fossielen uit de prehistorie en een mammoetskelet. Herleef de vondst van de Gouden Helm door turfstekers. Zie hoe kunstenaars zich lieten inspireren door de Peel. Dit en nog veel meer is te zien in Museum Klok & Peel.

Ook voor kinderen is de expo een leuke ervaring:

Waar anders kunnen kinderen nog spelen alsof ze ronddollen op verend veenmoeras? Waar anders kunnen ze meten hoeveel turven ze hoog zijn? En waar anders kunnen ze de zachtheid voelen van vossenbont en hoe anders dat voelt dan een konijnenvel? Verder zijn er in de kinderrondgang sprookjesachtige vitrines te vinden met planten en dieren uit de Peel. En ho even, zagen wij daar Tuurke niet wegduiken achter een hoge varen? Tuurke, de museummascotte, is veel nadrukkelijker in het museum aanwezig dan vóór de coronasluiting. Hij danst 3D in onze DoeTocht rond, te beginnen in zaal De Peel een mysterie..