Museum Klok & Peel verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers

Volop ontplooiingskansen

De zomervakantie voorbij, tijd om na de welverdiende ontspanning weer een gezonde inspanning te zoeken. Dat kan ook op relaxte wijze en wel door lid te worden van de ‘museumfamilie’ bij Museum Klok & Peel in Asten. Deze familie bestaat uit meer dan 200 vrijwilligers, die voor en achter de schermen uiteenlopende taken uitvoeren met variabele intensiteit. Sommige vrijwilligers komen meerdere dagdelen per week, andere een paar keer in het jaar bij bepaalde evenementen.

Dat Museum Klok & Peel voor een belangrijk gedeelte draait op vrijwilligers is de kracht van het museum en iets om te koesteren. Daarom probeert de professionele leiding het de vrijwilligers zoveel mogelijk naar de zin te maken. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een professionele en prettige werkomgeving. Altijd belangrijk is tijdige vervanging of versterking. Want hoe gemotiveerd de museumvrijwilligers ook zijn, er is tegelijk altijd verloop. Vandaar dat het museum altijd ruimte heeft voor nieuwe vrijwilligers.

Je hoeft niet per se tot de senioren te behoren om een succesvol vrijwilliger te zijn. Bij het museum melden zich ook vaak jonge mensen die vrijwilligerswerk zien als een mooie aanloop naar of aanvulling op een betaalde baan, bijv. om iets extra’s bij te dragen aan de maatschappij. Het aardige van een vrijwilligersbestaan bij Museum Klok & Peel is hoe dan ook, dat je je altijd kunt verdiepen in wat je daar interessant vindt, of in de klus waarin je je het best in je element voelt.

Lijkt het je iets om gastvrouw of gastheer te worden in ons museumcafé? Meld je aan, want dat kan. Wij hebben daarin vacatures. Ben je liever rondleider en vertel je bezoekende toeristen graag over de mooie klokkengeschiedenis van Asten of een spannend verhaal uit de mysterieuze Peel, dan kan dat ook. Liever een rol achter de schermen, maar even belangrijk voor het museum? Wij zoeken nog een medewerker administratie en ook medewerkers onderhoud gebouw. Krijg je in het weekend te weinig bezoek naar je zin? Word medewerker receptie op zaterdag of zondag en je krijgt continu mensen op bezoek.
Zo heeft Museum Klok & Peel nog meer vacatures voor bepaalde klussen. Wie zich nu al aangesproken voelt, kan contact zoeken met het museum via de e-mail (info@museumklokenpeel.nl) of kan bellen met 0493-691865.
Wie graag eerst alle vacatures wil raadplegen, kan googelen: www.museumklokenpeel.nl/vacatures/
U zult versteld staan van de ontplooiingskansen bij Museum Klok & Peel Asten.

Deel op: