Kinderen reizen met Tuurke langs de klokken van de wereld

Leef je tijdens de zomervakantie (9 juli t/m 4 september) creatief uit in Museum Klok & Peel in Asten. Kinderen kunnen met museummascotte Tuurke op reis door de wereld van klokken en zien hoe klokken van alle werelddelen van elkaar verschillen en wat ze met elkaar gemeen hebben.
Leer hoe je klokken stemt en probeer het zelf met een waterflessenorgel. Speel een levensgroot memory-spel met je (groot-)ouders. Schilder samen met andere bezoekers aan een groot schilderij.

Ontdek de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. Het unieke gebied op de grens van Brabant en Limburg met rauwe natuur en een geschiedenis die miljoenen jaren terug gaat. Dit zie je bijvoorbeeld in de afdeling ‘De Peel aan Zee’ waar je oog in oog staat met een walvis. Leer hoe vleermuizen leven en speel een game waarin je als vleermuis insecten vangt.

klik hier voor meer informatie

Ook voor volwassenen is er veel te zien. Geniet van de bijzondere tentoonstelling van de compleet vernieuwde ‘Klokken van de Wereld’, met onder andere een spleettrom uit Oceanië, klokken uit Myanmar, de Maya-cultuur en Afrika. En had je al ooit van de Hamsa-bel gehoord?

Of bezoek de speciale expo ‘150 jaar Royal Eijsbouts’ en de vernieuwde luidklokkenhal.

Verder is het op zonnige dagen goed toeven op het museumterras en kun je de hele zomer genieten van de prachtige tuinen van het museum.
Alles bij elkaar een leuk uitje weg met voor ieder wat wils! Niet voor niets is het museum uitgeroepen tot ANWB leukste uitje van Brabant en kreeg toegekend het predikaat KidsProof en het TripAdvisor certificate of excellence.

Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten is zeven dagen per week geopend. Op zaterdag, zondag, maandag en feestdagen van 13:00 tot 17:00 uur; op dinsdag t/m vrijdag van 9:30 tot 17:00 uur.