Astenaren krijgen preview van ‘Klokken van de Wereld’ (4 t/m 10 apr 2022)

Succesvolle Open dag voor Astenaren

Museum Klok & Peel wil een museum zijn van en voor Astenaren. Om die uitspraak kracht bij te zetten werd op zondag 3 april, voorafgaand aan de start van de Nationale Museumweek (4 t/m 10 april) de rode loper uitgelegd speciaal voor Astenaren. Doordat bijna 500 inwoners gebruik maakten van de uitnodiging, was het een gezellige drukte.

Astenaren die het museum bezochten, kregen een unieke preview van de nieuwste tentoonstelling ‘Klokken van de Wereld’. Deze tentoonstelling past naadloos in het thema ‘Open Je Wereld’ van de Nationale Museumweek 2022, van 4 t/m 10 april. Bezoekers werden door enthousiaste vrijwilligers gastvrij ontvangen en werden rondgeleid door de vernieuwingen in de collecties Klok & Peel.  Rondleiders attendeerden bezoekers in het bijzonder op de collectiestukken met een bijzonder ‘Astens’ verhaal.

Ook was er gelegenheid tot het bekijken van de nieuwe tijdlijn, de vernieuwde vleermuisexpositie en konden Astenaren elkaar ontmoeten met koffie en vlaai in het museumcafé. Voor de kinderen was er een gratis waterijsje.
Het museumbestuur kijkt terug op een geslaagde dag van en voor Astenaren!

De nieuwe expositie ‘Klokken van de Wereld’ is vanaf vandaag, de eerste dag van de Nationale Museumweek, geopend voor iedereen

Deel op: