Klokken van de Wereld in de schijnwerper (4 t/m 10 apr 2022)

Museum Klok & Peel richt blik op de wereld tijdens Nationale Museumweek

Van maandag 4 tot en met zondag 10 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement zetten ruim 400 musea in het hele land hun collecties op niet te missen wijze in de schijnwerpers. Het thema dit jaar is ‘Open je wereld’. Museum Klok & Peel in Asten springt daar adequaat op in onder het motto ‘Maak een reis door de wereld van klokken’.

Het thema ‘Open je wereld’ had voor Museum Klok & Peel niet op een gunstiger moment kunnen komen. Immers: uitgerekend nu kan MKP zijn vernieuwde tentoonstelling ‘Klokken van de Wereld’ presenteren. Die tentoonstelling is te zien in de gelijknamige hal, die voor dit doel een grondige renovatie heeft ondergaan.

Voordat de ‘Klokken van de Wereld’ – de grootste schat van het Astense museum – hun vertrouwde plaatsje terugkregen, werden de muren van deze museumzaal aangekleed met kleurrijk wandtextiel, bedrukt met informatieve teksten en intrigerende afbeeldingen.
De nieuwe inrichting versterkt de mystieke sfeer die rond de ‘Klokken van de Wereld’ hangt.

Bij Museum Klok & Peel heeft ook de afdeling Peel in de afgelopen maanden aan attractiviteit gewonnen met nieuwe aanwinsten. Na de wolf heeft nu ook de bever als te beschermen zoogdier in de Peel zijn plekje gevonden in het museum. En een must voor jong en oud is zeker ook de vernieuwde en uiterst informatieve sectie Vleermuis in de museumhal ‘De bewoonde Peel’.
Genoeg nieuws dus om gezellig over na te praten in de ontspannen ambiance van het museumcafé.
De inspiratietocht ‘Maak een reis door de wereld van klokken’ kan van 4 tot en met 10 april worden ondernomen tijdens de reguliere openingstijden van het museum.

Deel op: