Museum wint goud bij verkiezing Leukste Uitje (dd 17 feb 2022)

Museum Klok & Peel in Asten heeft donderdag 17 februari de felbegeerde titel ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ gewonnen. In de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van 2022’ liet het Astense museum dit keer ZooParc Overloon (zilver) en Dierenrijk Mierlo (brons) achter zich. Onder de twaalf genomineerden bevonden zich verder gerenommeerde uitjes als PreHistorisch Dorp Eindhoven, Oertijdmuseum Boxtel en Oorlogsmuseum Overloon.

Klok & Peel presteert al jaren op rij uitstekend in de wedstrijd van de ANWB. De prijzenkast is sinds 2015 gevuld met vijf gouden (2015, 2017, 2018, 2019 en 2022) en twee zilveren (2020, 2021) awards. Een teken dat zowel het grote publiek als de vakjury ons goed weet te waarderen. De bezoekerswaardering heeft het museum hoog in het vaandel staan. En daarom blijft Klok & Peel zich voortdurend vernieuwen. Afgelopen jaar bijvoorbeeld werden twee aantrekkelijke doe-tochten voor de jeugd ontwikkeld in een omkeerboekje. Hierin lokken museummascotte Tuurke en zijn vriendje Vlinder de kinderen naar alle interessante plekjes in het museum. Binnenkort zijn ook weer nieuwe en vernieuwde exposities te bewonderen.

Manager Frank van Kempen toonde zich tijdens de live-stream uitreiking in zijn nopjes met de topklassering van zijn museum. Van Kempen: “Het is elke keer weer een prachtige opsteker voor onze medewerkers en vrijwilligers als wij in de prijzen vallen. We voelen ons hiermee vereerd. Dat bewijst dat ons publiek zeer te spreken is over onze collecties, onze activiteiten en onze gastvrijheid. Dat hopen wij nog lang vol te houden en de gouden award stimuleert dan natuurlijk enorm.

Momenteel is Klok & Peel tijdelijk gesloten vanwege vernieuwingen, maar na 23 februari hopen wij het publiek weer in groten getale te ontvangen!” Kijk hier voor actuele openingstijden.

Deel op: