Nieuwste aanwinst: filmpjes ‘Het verhaal van….’

Klok & Peel bouwt aan zijn Online Museum

Museum Klok & Peel in Asten maakt er in deze moeilijke coronatijd een erezaak van om flinke stappen te zetten in een nog jonge nevenactiviteit: het Online Museum.
Daartoe wordt momenteel een reeks filmpjes vervaardigd onder de gemeenschappelijke titel ‘Het verhaal van…’. In deze ruim twee minuten durende filmpjes staat telkens een ‘verborgen verhaal’ centraal over een belangrijke museumgebeurtenis of een bijzonder museumstuk. De verfilmde verhalen worden verteld door steeds andere rondleiders of conservatoren. Voor de technische realisatie tekenen PR-coördinator Ida Verhaar en stagiair Loet Snijders.

De filmpjes worden in de eerste plaats gepubliceerd op de vernieuwde website van het museum, waar ze onder het hoofditem Online Museum worden toegevoegd aan een gestaag groeiende reeks online-activiteiten.
In datzelfde ‘digitale vertrek’ kunnen bezoekers ook virtueel door het museum lopen, online de internationale klokkencollectie bekijken via de Brabantcloud, of luisteren naar podcasts. Verder kunnen ze daar het actuele Klok & Peel Magazine doorbladeren en lezen, zich mee laten voeren naar de Aktion im Moor van kunstenaar Joseph Beuys in de Groote Peel, kleurplaten downloaden (onder andere van de actuele expositie Klokken voor Amerika), een quiz spelen of een memoryspel. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen zich er aanmelden als Museuminspecteur.

De publicatie van de filmpjes ‘Het verhaal van …’ is nog maar kortgeleden begonnen en zal in de komende maand verder wekelijks worden uitgebreid. Steeds wordt over één museumstuk een verhaal verteld, waar je misschien makkelijk aan voorbijgaat. Onderwerpen in de eerste reeks zijn o.a de wekkering van het torenuurwerk van Hattem, de klapekster en de heikikker. De filmpjes – desgewenst met ondertiteling – worden niet alleen op de eigen website gepubliceerd, maar ook op een eigen YouTube-kanaal (zoek: Museum Klok & Peel). Verder komen ze voorbij in de online-uitingen van het museum op de social media (Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest).

Met al deze activiteiten is het Astense museum druk bezig zijn arsenaal PR-middelen zo goed mogelijk in te zetten en uit te breiden, teneinde in deze coronatijd de naamsbekendheid van het museum op peil te houden en om – zodra de strenge coronamaatregelen worden versoepeld – het teruggekeerde publiek op maat te kunnen bedienen met zoveel mogelijk actuele informatie.
Meer informatie: https://www.museumklokenpeel.nl/collecties/hetverhaalvan

Deel op: