Nieuwe, gratis, Audio Tour

Museum Klok & Peel biedt gratis nieuwe audiotour aan

Museum Klok & Peel in Asten heeft dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds een geheel nieuwe audiotour opgezet voor de bezoekers van het museum. Compleet met klokken- en Peelgeluiden en uitgebreide achtergrondverhalen. Bovendien is de tour nu te beluisteren vanaf de eigen smartphone en in drie talen beschikbaar; het Nederlands, Engels en Duits. De bijzondere verhalen over de collectie zijn op deze manier ook – coronaproof – zonder rondleider beschikbaar. 

Twintig hoogtepunten

De audiotour leid je via een twintigtal hoogtepunten door de collectie. De hoogtepunten zijn zorgvuldig gekozen door de conservatoren Rainer Schutte (Klok) en Jessie Burgmans (Peel) en bieden je extra achtergrondinformatie over de collectie. Wandelend door de klokkencollectie hoor je van alles over de ontwikkeling van de klok en over het unieke erfgoed van Nederland (en België); de beiaard en de beiaardcultuur. Je hoort de klokken luiden en waant je, middels de werkgeluiden, in een echte traditionele klokkengieterij. Kies daarnaast voor de highlights van de collectie Peel. Maak kennis met de dieren en planten en de veranderingen die dit gebied in de loop van de tijd heeft ondergaan. Luister naar de geluiden van de Korhoen of Wulp en waan je in het uitgestrekte Peelgebied.

QR-code

De audiotour is gemakkelijk te openen via een QR-code. De bezoekers krijgen bij de entree een kaart uitgereikt waarop de QR-code staat. Scan de code met jouw smartphone en beluister de audiotour via je eigen oortjes. Bij de receptie zijn de oortjes ook voor € 1,- te koop (3,5 mm-jack). Het is niet nodig om de audiotour voorafgaand aan je bezoek te reserveren. 

Bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds

Via het speciale themafonds Erfgoedvrijwilligers steunt het Cultuurfonds erfgoedorganisaties. De regeling is gericht op initiatieven die erfgoedvrijwilligers en de organisatie in hun werk ondersteunen. De audiotour van Museum Klok & Peel is er dan ook op gericht om bezoekers, ook nu in coronatijd, van informatie te voorzien nu de rondleider niet zomaar altijd beschikbaar is. Uiteraard zijn de rondleidingen met rondleider nog wel te boeken, maar dan met een aangepaste groepsgrootte. Neem hiervoor contact op met Museum Klok & Peel; info@museumklokenpeel.nl of via www.museumklokenpeel.nl.

Deel op: